wie zijn wij?

Wielertoeristenclub de Bosklappers zag het levenslicht op kerstdag 2005.

Enkele vrienden beslisten om na het feest- en familiegebeuren af te spreken in "de scheve schaats" te Ieper. De vrienden fietsten reeds een tijdje samen en beslisten op die avond om samen een wielerclub op te richten. Tussen pot en pint werd het eerste reglement neergepend op allerhande kleine papiertjes. Bovenaan één van deze papiertjes prijkte de naam! Wielerclub 'De Bosklappers'.

Sommigen hebben zich waarschijnlijk al afgevraagd van waar de naam 'De Bosklappers' komt...

De naam komt van de serie 'Het Eiland' die ondertussen al voor de tweede keer uitgezonden werd op Eén. In één van de afleveringen spotte Sammy Tanghe 'De Bosklapper', wat eigenlijk een onbestaande vogel is. Toen ze even later terug in de auto zaten kwam de bewuste zin 'De bende van de Bosklappers' die gevolgd wordt door de hilarische lach van Sammy en Alain. En zo zijn wij, als liefhebbers van 'Het Eiland', tot de naam van onze club gekomen.

waarom lid worden?

het fietsplezier

Bij ons staat het fietsplezier centraal. Samen genieten van het fietsen. Elkaar soms eens 'pijn' doen maar toch rekening houden met elkaar. Samen uit en samen thuis!

geen verplichtingen

Er zijn geen verplichtingen bij onze club wat betreft het al dan niet rijden. Natuurlijk is het altijd leuk als je actief bent binnen de club.

de vriendschap

Naast het fietsplezier is natuurlijk ook de sfeer en de vriendschap belangrijk. Een hechte groep vormen op en naast de fiets.